Gode råd

Aktiviteter som er billige eller gratis …

Hjælp til fødselsdagskager:

Julekalender med nærvær.


Inspireret af et opslag i en gruppe her på fb.


Idé til julekalender der ikke koster en jetjager:

Find og udprint små julehistorier på nettet. (kan også være pixibøger) Pak dem fint ind sammen med en lækkerbidsken (rosiner, frugtstænger, en lille pose vingummi osv.) og en lille seddel der siger: i aften skal vi høre om xxx. Måske der er et lille billede der kan farvelægges imens man får historien læst højt.

Så bliver det til en hyggestund for alle. Har du flere børn i samme alders gruppe kan de skiftes til at lukke op hver anden dag og lækkerierne skal selvfølgelig matche antallet af børn. Den sidste historie 24 december skal naturligvis være jule evangeliet og en snak med de små om hvorfor vi holder jul.

Der kan også være et ark glanspapir og en seddel der siger: i eftermiddag skal vi klippe hjerter eller stjerner, klippe kravlenisser ud osv.


I weekenderne kunne man måske lave små sedler som siger: I dag skal vi på skovtur og hente ting til at lave dekorationer af, lave dekorationer, bage, lave konfekt eller måske der kunne være et familiespil i som hele familien så skal spille, eller en anden aktivitet.


Billig kalender som giver meget samvær og nærvær og helt sikkert noget som ungerne vil huske.

Sæt bagefter sedlerne og historierne i et ringbind med årstal på. Så kan de se om mange år hvordan de et år fik en julekalender.